Monday 28 March 2011

Måndag


Måndagen började i förvirringens tecken. Svårt att komma tillbaka i rutiner efter 1 veckas lov från skolan!
Sen kom ayi kl 9 och berättade att hon måste flytta tillbaka till sin hemby, 5 timmar från Beijing, då hennes svärmor har fått fel på ögonen och behöver hjälp med allt. Så redan imorgon packar vår ayi Gao och hennes man sitt bohag och drar norrut. De kom hit för 5 år sedan för att de fick bättre jobb och mer pengar här i stan. Hemma i byn har de sina respektive föräldrar och sina 2 tonårssöner som väntar.
Hon var lite orolig för att hon inte skulle hinna stryka all tvätt här hemma hos oss, men jag bedyrade att vi skulle nog klara av det ändå.
Otroligt tråkigt för oss, men intressant att se hu kineserna accepterar dessa förändringar i livet och helt enkelt tar hand om sina äldre och värnar om hela familjen.

Bye Bye Ayi!


På eftermiddagen blev det lite ljusare. Maja hade klipptid hos nya balla hårfrisören runt kvarteret. Gissa om hon blev ompysslad. 4 frisörer på en gång som fixade & donade. 1 av dom tyckte lite synd om mig som bara satt & väntade så jag fick mig en 45 minuters huvudmassage under tiden. De ni! Det vore väl nå´t för frisörerna hemma i Sverige?