Friday 1 April 2011

Kärleksproblem på Muren


En sak jag verkligen gillar är att ta en tur på Muren -THE GREAT WALL OF CHINA. Bara namnet låter ju otroligt mäktigt. Så när värmen och solen nu tittat fram igen tog jag & Sussi en heldagstur till ett, för oss, nytt ställe -Gula Tanden - med vår guidekompis Cheney.

Många trappor var det och vädret lite disigt, men Muren upphör aldrig att imponera. Denna tur blev ändå ganska annorlunda och framförallt intressant, då Cheney bestämde sig för att lätta sitt hjärta och diskutera sina kärleksproblem med oss, 2 svenska "tanter". Vårt fokus som från början gick ut på att vandra och imponeras, ändrade plötsligt riktning. Cheney var nämligen djupt bekymrad och väldigt villrådig inför sitt livs val;

Ska han välja tjej nr 1 som bor i Peking och som han bjudit ut på middag 1 gång? Fast hennes pappa är väldigt arg på honom för det (varför vet vi inte riktigt, han hade visst druckit lite mycket?)
Eller ska han välja tjej nr 2 från sin hemby i södra Kina och som hans föräldrar rekommenderar? Fast hon har visst kollat hans email och SMS och är jättearg för att han fortfarande mailar med tjej nr 1? Men hon säger att hon älskar honom?

Tjjaaaaaa - här kommer vi med våra svenska värderingar och tycker att varför inte vänta och kanske träffa en helt annan tjej (nr3)?
Fast det hinner han inte. Han är ju redan 28 år gammal och måste gifta sig & skaffa barn snarast.
Hur som helst gick vi där i 4 timmar och kom väl egentligen inte fram till vad som egentligen var bäst. Vårt sista råd var att försöka att ta det lugnt och inte ta några förhastade beslut.
Jag hoppas det ska gå riktigt bra i slutändan för Cheney?!
Kanske jag kan återkomma med en uppdatering efter nästa murtur.

Fundersam kille
Muren i soldis
Trappor, trappor, trappor