Sunday 7 March 2010

Haizi/the children/kodomo/barnen









Vem kunde tro att den lille bullbagaren skulle dansa den kinesiska "bergsdansen" 5 år senare? På en skola i Peking dessutom!
Numera storlek 39 i skor, samma som mamma. Längst av alla tredjeklassare. Spelar helst basket -tränar med 12åringarna men är iallafall längst av alla.
Om det inte är basket befinner han sig i en Star Wars world, gärna tillsammans med Markus. Svensk bästa kompis som går på samma skola. Annars lajjar han med Wii spelet med Linus eller Emil, de närmsta svenska goa grannarna.
Gustav är en smart kille - han klarar sig galant i skolan. Fast lite lat - gillar mest gympa, matte och "science". Kämpar hårt med kinesiskan!
Äter fortfarande helst bullar och prinsesstårta. Har insett att mammas matlagning är sisådär, så numera fixar han krubbet på egen hand ibland.











Maja är en självständig tjej.Det har hon nog varit sedan den dagen hon föddes, där hon låg i kuvösen och tittade på oss med sina stora gröna månögon!
Hon står stadigt med båda benen på jorden och går sin egen väg. Från lockigt och kort hår har det växt till långt och rakt. Fast det ska bli ännu längre.
Har alltid haft ett blomstrande intresse för blommor, tyvärr lite fattigt med ängsblommorna just nu i Kina, men till våren blir det ett nytt försök i rabatten.
Annars har hon uppfyllt sin egen målbild, att åka konståkning när hon blir 8 år. Hon har, sedan vi flyttade till Kina, spenderat varje tisdag eftermiddag i ishallen. Men nu har hon ju fyllt 9 och då ska det bli lite mer gymnastik, på riktigt. Med goa svenska kompisen Ella, närmsta granne här i River Garden.
Brygga och spagat går redan finemang.
I skolan är hon en omtänksam tjej, kompisarna heter Lovisa, Deven, Leah, Natasha, Johanna, Samantha, Annie och Anna. Ett härligt tjejgäng som går på "Poetry Workshop" och drama efter skolan. Eller pysslar med Pet Shop.
Maja arbetar flitigt i skolan och imponerar med sin läsning, både på engelska och kinesiska.