Saturday 9 January 2010

Lördag

Vad gör vi en "vanlig" lördag i Peking? En planerad sovmorgon blev väldigt kort tack vare en galet morgonpigg hamster som klänger i burgallret så det dånar! Sen kunde ingen somna om.

Efter frukost tog vi på oss många kläder. Termometern stod bara på -6 så det var ovanligt varmt, fast turen gick med bil till muren, 1 timmes resa från vårt hus. Och där är det blåsigt och kallt! Trots solsken. Den här muren är omtalad och upphör aldrig att imponera, även om vi varit där ett par gånger nu. Jag hoppades få några fina vinterbilder, fast snön fanns mest vid sidan av. En frisk promenad blev det iallafall, med fika i brantaste trappan. Och nästan helt själva var vi. Bara några enstaka kineser som hellre tog kort på Maja och Gustav än på muren. Det är svårt att återge med bilder men här kommer ett par exempel;

http://gallery.me.com/a.kjellson/100133

Annars har det som sagt snöat massor. Och här finns det varken vinterdäck eller riktiga spadar så det är ett äventyr att gå ut nuförtiden. Vår ayi (hemhjälp) kom gående häromdagen till jobbet (vårt hus). I högklackat!!! I vanliga fall cyklar hon hit på en kvart men snön gör så hon måste gå, då tar det "bara" 1 timme. "Mei venti" säger hon med ett skratt, vilket betyder "Inga problem!". Fast tills vidare har jag skaffat taxi till henne, vilket kostar 10 kr enkel resa.