Wednesday 15 February 2012

Februari 2012

Länge sedan sist..................fick en kommentar från kära mamma så nu är det väl bäst jag hittar på något här på bloggen. Här är vår vardag i Kina i februari;

Sedan det blev Drakens år har det smällts ytterligare hundratals raketer. Dock färre än tidigare år pga restriktioner från regeringen.

Maja och Gustav har skrivit en hel A4 sida på kinesiska om det nya året och alla festligheter med kinesiska tecken. De går på restaurang och pratar kinesiska med personalen (ja - det mesta funkar så länge inte mamma ska dricka jasminte). Gustav spelar basket 5g/vecka. Maja hänger med kompisarna och längtar efter en tur till H&M.
Anders arbetar, spelar squash, tränar, arbetar, börjar med kickboxing igen, arbetar, kör för fort med jeepen, arbetar och har bokat in en helg med skidåkning i Wanlong.
Anna är i stallet, går på yoga, äter lunch med Sussi, rider, är i stallet, sitter i bilkö, tar en kaffe med Lotta o har bokat en tur till Tokyo då övriga familjen susar till skidbacken.
Ayi har börjat på matlagningskurs och bakar cheesecake så det ryker. Hennes syster har fått jobb hos den nya svenska familjen mittemot 717 så det blir nog några skvallerstunder också.

Så det är för tillfället en skön vardag -håll i hatten! Gräsligt kyligt emellanåt men skönt då solen tittar fram. Vi ser fram emot besök från Håtte i mars. Moster Nina & morbror Håkan i april + att våra grannar från Rudgränd lovat att titta på förbi på sin rundresa i Kina. Sen är det ju strax sommar IGEN!

Som vanligt denna årstid förhandlas det om kontrakt och att flytta eller inte flytta. Precis som fotbollsspelarnas "silly season"! Kjellsons svävar runt i cyberspace ungefär som vanligt men vi lovar höra av oss så fort vi vet mer.